Project:Physical Computing/Maandag 25 sep/Martin opdracht 25 sep
Leerdoelen
- De leerling kan de belangrijkste actuele uitdagingen achterhalen in de ontwikkeling van physical computing binnen diverse domeinen, zoals chirurgie, dementie-zorg, zelfrijdende auto’s, exoskeletten.
- De leerlingen kan voor een gegeven probleem twee oplossingen gerealiseerd met physical computing met elkaar vergelijken.
- De leerlingen kan verschillende sensoren of sensor-technologieen met elkaar vergelijken.
Opdracht 1: Exoskelet
Studenten van de TU-Delft werken aan de ontwikkeling van een exoskelet, de March II. Eerder werd al de March I ontwikkeld. Bekijk de bronnen:
March II
March I
Beschrijf welke ontwikkeling(en) maken dat het tegenwoordig mogelijk is om een dergelijk exoskelet te ontwikkelen. Beschrijf vervolgens ook de grootste uitdagingen zijn bij het ontwikkelen van een dergelijk exoskelet, relateer dat aan de sensoren en actuatoren die worden gebruikt.
Opdracht 2: Zelfrijdende auto’s
Bekijk de volgende bron over zelfrijdende auto’s:
https://nos.nl/artikel/2192878-nederland-loopt-voorop-bij-ontwikkeling-zelfrijdende-auto-s.html
Het lijkt erop dat zelfrijdende auto’s over enkele jaren op de weg rijden. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen op dit moment bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s? Relateer dit aan de sensoren en actuatoren die worden gebruikt voor zelfrijdende auto’s. Zoek zelf naar meer informatie over zelfrijdende auto’s.
Opdracht 3: locatiebepaling
Drones maken vaak gebruik van GPS om de locatie te bepalen. De GPS signalen dringen echter niet door tot in een gebouw. Daarvoor zijn andere methoden beschikbaar. Maak een vergelijking tussen de volgende twee technologieën om de locatie binnenshuis te bepalen. Wat zijn de voor- en nadelen van beide systemen?
Beacons: https://www.forbes.com/sites/homaycotte/2015/09/01/beacon-technology-the-what-who-how-why-and-where/
Opdracht 4: GPS en Galileo
Vergelijk de systemen GPS en Galileo met elkaar en geef de voor- en nadelen voor het gebruik van beide systemen in een systeem.