Inf20:Info
Informatica 2.0
Informatica 2.0 is een initiatief van de vereniging i&i, voor vernieuwing en verbetering van het vak Informatica in het Voortgezet Onderwijs. Uitgangspunten hierbij zijn:
- Informatica is een vak voor alle leerlingen, van alle profielen;
- relevant nu, en over 10 jaar - een leerling moet er over 10 jaar ook nog iets hebben aan wat hij of zij nu leert;
- passend bij de leerling - wat talent, niveau, en interesse betreft;
- kwaliteit duidelijk - voor docent, leerling, en hun omgeving.
Informatica is een vak voor alle leerlingen in het Voortgezet Onderwijs: het is niet alleen bedoeld voor leerlingen die later in de ICT of de Informatica verder willen gaan.
Deze website vormt een open forum voor de discussie over de inhoud, vorm, didactiek.
Spelregels van deze wiki
Deze wiki is openbaar, en het materiaal van deze wiki is vrij beschikbaar, onder de Creative Commons CC-BY-SA licentie. Iedereen kan een bijdrage leveren aan deze wiki en aan de discussie over Informatica 2.0 - met inachtneming van de regels van deze wiki.
Deze wiki is, net als Wikipedia, ingedeeld in een aantal "naamruimtes", elk met een eigen functie:
- de hoofd-naamruimte bevat in dit geval een beschrijving van Informatica 2.0, en verschillende aspecten daarvan.
- een wiki-pagina is geen persoonlijk eigendom. Het is een semi-publiek domein waarbij iedereen die kan meehelpen om dit te verbeteren uitgenodigd wordt om een bijdrage te leveren. De tekst van de normale pagina's in de hoofdnaamruimte wordt niet ondertekend.
- elke pagina heeft een eigen overleg-pagina (zie de tab boven de tekst). Hier kun je opmerkingen, suggesties, vragen, e.d. plaatsen. Onderteken je bijdrage (met de "handtekening-knop" van de editor).
- je kunt een wiki-pagina altijd aanpassen (verbeteren, aanvullen): kleine wijzingen, taalfouten e.d. kun je direct aanpassen. Voor grotere veranderingen is het vaak handig om eerst via de overleg-pagina een vraag of opmerking te plaatsen.
- de project-naamruimte (Inf20:Info) bevat ruimte voor uitgebreide discussies over alle relevante onderwerpen. Het resultaat, als er enige consensus/convergentie optreedt, plaatsen we in de hoofdnaamruimte.
- Onderteken in dit geval ook je bijdragen.
- de gebruikers-naamruimte: deze bevat de persoonlijke pagina's van de gebruikers. Je kunt je eigen persoonlijke pagina bereiken door op je naam bovenaan de pagina te klikken. (Als deze rood is, kom je direct in de editor terecht om je pagina aan te maken.)
- je kunt je persoonlijke pagina, en de subpagina's daarvan gebruiken als eigen pagina's. Dit kan ook handig zijn om een pagina voor te bereiden om deze later naar de algemene pagina's te kopiëren.
Als je een voorbeeld zoekt, kijk dan eens op Wikipedia - en gebruik in het bijzonder ook de links in de linkerkantlijn, en onderaan de pagina.