Badges: verschil tussen versies

Uit basis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 6: Regel 6:
Een overzicht van de verschillende badges vind je hiernaast. Per badge is er een pagina die beschrijft waaraan je moet voldoen om de badge te halen.
Een overzicht van de verschillende badges vind je hiernaast. Per badge is er een pagina die beschrijft waaraan je moet voldoen om de badge te halen.


Let op: inleidende badges kun je, met de genoemde voorkennis, gemiddeld ongeveer in 10 uur studie halen. Dit is een gemiddelde: sommige leerlingen hebben meer of juist minder tijd nodig. Voor sommige badges heb je mogelijk meer of minder tijd nodig dan dit gemiddelde. Voor gevorderde badges heb je in het algemeen meer tijd nodig. We proberen dit bij de badge zelf aan te geven.
Let op: voor inleidende badges heb je, met de genoemde voorkennis, gemiddeld ongeveer in 10 uur studietijd nodig. Dit is een gemiddelde: sommige leerlingen hebben meer of juist minder tijd nodig. Voor sommige badges heb je mogelijk meer of minder tijd nodig dan dit gemiddelde. Voor gevorderde badges heb je in het algemeen meer tijd nodig. We proberen dit bij de badge zelf aan te geven.


=== Wat is een badge? ===
=== Wat is een badge? ===

Versie van 17 aug 2015 17:16

Badges
  1. Algoritmen en datastructuren-0
  2. Arduino-0
  3. Arduino-1
  4. Blender-0
  5. CSS-0
  6. CSS-1
  7. Databases-0
  8. Databases-1
  9. Excel-0
  10. Git-0
  11. Hardware-0
  12. Hardware-1
  13. HTML-0
  14. HTML-1
  15. ICT in de Wolken omgeving-0
  16. ICT in de Wolken omgeving-1
  17. Javascript voor games-0
  18. Linux-0
  19. Linux-1 (shell scripting)
  20. Netwerken-0
  21. Netwerken-1
  22. Ondernemen-0
  23. Photoshop-0
  24. PHP en MySQL-0
  25. Programmeren in JavaScript-0
  26. Programmeren in JavaScript-1
  27. Python-0
  28. Python-1
  29. Regexp-0
  30. Scrum-0
  31. Scrum-1
  32. Sketchup-0
  33. SQL-0
  34. Storyboard-0
  35. Unity-2D-0
  36. Unity-3D-0
  37. Video-0
  38. Web-0
  39. Web-1
  40. Web-2
  41. Web-3
Modules

Badges

Voor de individuele opdrachten en voor sommige projecten krijg je een badge. Hoe deze badges werken kun je hieronder lezen.

Een overzicht van de verschillende badges vind je hiernaast. Per badge is er een pagina die beschrijft waaraan je moet voldoen om de badge te halen.

Let op: voor inleidende badges heb je, met de genoemde voorkennis, gemiddeld ongeveer in 10 uur studietijd nodig. Dit is een gemiddelde: sommige leerlingen hebben meer of juist minder tijd nodig. Voor sommige badges heb je mogelijk meer of minder tijd nodig dan dit gemiddelde. Voor gevorderde badges heb je in het algemeen meer tijd nodig. We proberen dit bij de badge zelf aan te geven.

Wat is een badge?

Een badge is een teken dat je een bepaald onderdeel goed beheerst - op zo'n manier dat je dit zelfstandig kunt gebruiken. Dat gebruik kan bijvoorbeeld zijn in een module voor een andere badge, in een project, of misschien bij een bedrijf of bij een vervolgopleiding.

Je kunt een badge vergelijken met een veterstrikdiploma, of met een rijbewijs. Om die te krijgen moet je laten zien dat je de kennis, vaardigheden, houding en gedrag goed beheerst.

Wat is een digitale badge?

Een digitale badge ziet eruit als een plaatje (PNG-bestand). Naast het plaatje zelf bevat dit bestand ook informatie over de badge: wat betekent deze badge, aan wie is deze uitgedeeld, wie heeft deze uitgedeeld, enz. Deze informatie is versleuteld op zo'n manier dat je een badge niet eenvoudig kunt vervalsen.

Mozilla Open Badges

Voor de badges van ICT in de Wolken proberen we aan te sluiten bij Mozilla Open Badges (zie http://www.openbadges.org). Dit betekent dat je je badges niet alleen bij ICT in de Wolken kunt laten zien, maar dat je deze in een eigen "backpack" kunt plaatsen. Je bepaalt dan zelf wie toegang heeft tot welke badges.

Onder Mozilla Open Badges kan iedereen badges aanmaken. Je kunt in principe je eigen badges maken en uitdelen. Maar als je geen autoriteit bent op het gebied van de badge, zal deze voor anderen niet veel waarde hebben.

Als je op een bepaald gebied wel een expert bent, zou je je eigen badge(s) kunnen maken en uitdelen. Als je echt goed bent, kunnen dergelijke badges binnen ICT in de Wolken ook waarde hebben.

Je eigen "backpack"

Om een eigen backpack te kunnen gebruiken, moet je een account bij Mozilla Open Badges aanmaken. De handigste aanpak hiervoor is om eerst een Mozilla Persona account aan te maken, met je ictindewolken mail-account:

  1. Maak een Persona-account aan, met je ICT inde Wolken e-mail adres (https://login.persona.org)
  2. Maak een Backpack-account aan door in te loggen via je Persona-account. (http://backpack.openbadges.org/)

We zullen in de toekomst meer websites gebruiken waarbij je je Persona-account kunt gebruiken; je hoeft dan niet nog meer wachtwoorden te onthouden.

Wanneer krijg je een badge?

Je krijgt een badge als je toont de vereiste kennis, vaardigheden, houding en gedrag te hebben. Je moet het onderwerp van de badge "goed" (niveau 8) beheersen. Als je deze net voldoende beheerst (niveau 6), dan krijg je de badge nog niet, en moet je nog wat verder werken aan je niveau.

Je kunt dit vergelijken met een rijexamen: als je nog niet op het goede niveau bent, krijg je de kans om dit te verbeteren en nogmaals examen te doen. Je krijgt geen cijfer: het is niet veilig om automobilisten met een zesje te laten slagen.

Voor elke badge is er een reeks docenten die deze badge kunnen uitdelen. Deze docenten beoordelen of je de badge-stof beheerst.

Modules

Voor de meeste badges is er een module die je kunt gebruiken om de badge te halen.

Projecten

Soms heb je een bepaalde badge nodig voor een project, of voor een rol in een project.

Sommige badges kun je krijgen op basis van je resultaten in een project.

Kennis, Vaardigheden, Gedrag, Houding

Bij sommige badges gaat het alleen om kennis en vaardigheden, zoals je gewend bent op school. Maar in veel gevallen gaat het bij de badges verder: ook je gedrag en de houding zijn van belang. Buiten school is dat ook vaak het geval. Als je werkt voor een opdrachtgever, kijkt die niet alleen naar je kennis en vaardigheden, maar ook naar je houding en gedrag.

Ook bij een rijexamen gaat het om houding en gedrag. Het is niet voldoende dat je de verkeersregels kent, en dat je de auto weet te besturen. Je houding en gedrag zijn erg belangrijk voor de veiligheid op de weg - van jezelf en van je mede-weggebruikers.

Status en plannen

Het gebruik van badges is ook voor ons nieuw. Dit betekent dat nog niet alles zo werkt zoals we uiteindelijk graag willen. Als je meer informatie wilt, of als je denkt dat iets echt beter kan, meld dat even.

We zijn momenteel bezig om allerlei badges te definiëren.

Als je een badge mist over een onderwerp waar je graag meer van wilt weten, en waar je goed in wilt worden, meld dat dan (zie hieronder, bij Contact. In sommige gevallen kunnen we een heel persoonlijke badge voor je definiëren.

Aanvragen van een badge

Hoe ga je te werk bij het aanvragen van een badge?

  • zorg ervoor je het resultaat op basis waarvan je een badge wilt aanvragen, beschreven hebt op een wikipagina (subpagina van je persoonlijke pagina).
  • zorg ervoor dat je ingelogd bent bij Google Docs (Google Mail)
  • ga naar http://infvo.com/badgetest
  • log in met je Google-account (onderaan de pagina, klik op "login", en kies "Login with Google"
    • als dit de eerste keer is dat je deze website bezoekt, moet je toestemming geven voor de toegang tot je Google gegevens.
  • kies in het top-menu "Badges"; en kies daarin de badge die je wilt aanvragen.
  • nu kun je je badges aanvragen: vul in het venster de link in naar je wiki-pagina, en klik op "submit".

Contact

Voor opmerkingen, vragen, suggesties: eelcodijkstra at ictindewolken.nl